Lurkó-kuckó

2015.07.01 16:14

Június 29-én késő délután füst szállt fel az iskola udvaráról és kellemes pörköltillat kezdett terjengeni. Estefelé kezdtek szállingózni a kedves vendégek a diákok által csak „fili”-nek becézett filagória irányába. Az EGYA kuratóriuma ezzel a meghívással szerette volna kifejezni elismerését annak a tizenhét segítőkész önkéntesnek, akik munkájával megépült az Alapítvány eddigi legnagyobb horderejű projektje. Ezen építmény lehetőséget ad szabadtéri tanítási órák megtartására, valamint délutáni foglalkozások megtartása sem lehet ezentúl akadály változó időjárási viszonyok mellett is. Rajzosaink - az év vége felé - már nagy lelkesedéssel többször birtokba is vették az épületet.

A munkálatok tavaly júniusban kezdődtek és idén júniusban –az avató estéjén, a kerámiabetűk felfúrásával- fejeződtek be. Az est folyamán az étel és italneműkön kívül az Alapítvány egy emléktárggyal is kedveskedett a résztvevőknek, melyet Sipos Kata 4.b osztályos tanuló festett.

A jó hangulatban telt estén újabb ötletek fogalmazódtak meg –a vendégek részéről is- az iskolaudvar további fejlesztési lehetőségeiről.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azon közreműködőknek, akik önzetlen munkája nélkül a filagória nem valósult volna meg: Bagossy Sándor, Csanakné Sziklai Szilvia, Csorvási Sándor, Deczki Lajos, Ifj. Deczki Lajos, Deczki Tamás, Deczki Zoltán, Dr. Rácsai Lajos, Józsa Lajos, Kanyóné dr. Borku Csilla, Kocsis Csaba, Kovács József, Ifj. Kovács József, Szabó Ferenc, Szabóné Karsai Mária, Szoboszlai Csaba, Vágner Bálint.